Volle zaal bij kick off Ulvenhout Leeft!

26 januari 2023     Tekst: Annet Steenbergen - Foto: Ingrid Bothe

 

Maandag 23 januari was de Harry Goos zaal op Jeugdland goed gevuld met vertegenwoordigers van allerlei geledingen uit ons dorp voor de kick off meeting 2023 van Ulvenhout Leeft. De Ondernemersvereniging, Ulvenhout on Ice, de Dorpsraad, UVV’40, het Sinterklaascomité, verzin het maar: iedereen was er!

 

Verbinding

Voorzitter Niek Roovers vertelde waar Ulvenhout Leeft voor gaat en staat. Het zevenkoppig bestuur staat voor verbinding in het dorp. Negen jaar geleden is de stichting opgezet om de kermisfeesten te redden. Inmiddels is Ulvenhout Leeft betrokken bij heel veel activiteiten. Organiseerde het bestuur voorheen alle activiteiten zelf, nu proberen ze daar meer een coördinerende rol in te nemen. Er zijn voor alle activiteiten aparte commissies of stichtingen opgezet.

In de loop der jaren zijn er mooie grote events bijgekomen, zoals het Ulvenhouts Kinderfestival en Ulvenhout on Ice, en kleinere acties met grote impact zoals de Wensboom of samenwerking met de KBO.

Ulvenhout Leeft probeert iedere doelgroep te betrekken bij haar events; jong en oud. Bij ieder event kunnen zij rekenen op ruim 150 vrijwilligers. Zij noemen dit ook met recht hét goud van Ulvenhout Leeft! Zonder de hulp van deze vrijwilligers, sponsoren en een uitgebreid netwerk kunnen deze events niet bestaan.

 

Wensen

De afsluitende vraag aan de zaal was of er nog wensen leven. Zo werd een activiteit voor de tienerjeugd geopperd die nu tussen wal en schip valt, en wordt er gekeken naar een gezamenlijke aanpak om Stichting Grimhuysenpark overeind te houden.

Ook werd aandacht gevraagd voor communicatie. Er wordt veel gebruik gemaakt van social media en andere digitale uitingen, maar er werd gevraagd om ook te denken aan de digibeten en ouderen in het dorp. Ulvenhout Leeft gaf aan dit mee te nemen in de toekomstige communicatie-uitingen.
Verder is er de wens voor meer constructief contact met de gemeente Breda. Dat laatste neemt de Dorpsraad mee ‘naar huis’.

 

Uitdagingen

Tot slot werd er aandacht besteed aan enkele uitdagingen die Ulvenhout Leeft voor zich ziet. Het blijven aanspreken van nieuwe vrijwilligers, financieel gezond blijven en verbinding zoeken met andere clubs in Ulvenhout. Maar ook een naderend plasticverbod bij evenementen, de invulling van kermisattracties om de kermis leefbaar te houden en omwonenden van evenementen te betrekken.

 

Kijk op www.ulvenhoutleeft.nl wanneer hun volgende event gaat plaatsvinden. En wil je ook een bijdrage aan een van deze events leveren? Voor Ulvenhout Leeft is alle hulp meer dan welkom.

 

Samen zorgen we voor een levendig, betrokken Ulvenhout.

 

 

 

 

Terug Schrijf reactie

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ulvenhout Leeft

 

Damescollectief Ulvenhout

 Oranjevereniging Ulvenhout

 

 Het Ruilboek Ulvenhout

 

 Toneelvereniging Ulvenhout

 

 

 Ulvenhout on ice 2024

 

 

 

^ Naar boven