Natuur rond het Markdal: Moffel zonder Piertje

26 mei 2023     Tekst en foto: Joop van Riet / Ad van de Laar - Foto: Ellen Rijken

Deze week in Natuur rond het Markdal: een bijdrage van Ad van de Laar over molshopen die de lente aankondigen, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Dauwzwemmen

26 mei 2023     Tekst en foto: Laurin Heemskerk

Laurin Heemskerk ging op Hemelvaartsdag met een aantal anderen dauwzwemmen in de Galderse Meren.

UVV’40 1 van zondag naar zaterdag

25 mei 2023     Tekst: UVV'40 / Geert en Michael - Foto's: Michael van Egeraat

Op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, speelt het eerste elftal van UVV’40 alweer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in vierde klasse C.

Personare zingt Rachmaninov

24 november 2022

 

Zondag 11 december zingt projectkoor Personare om 16.00 uur Rachmaninov in de Sint Laurentiuskerk in Ulvenhout. Kaarten kosten 20 euro voor volwassenen en 10 euro voor bezoekers van 12 - 18 jaar. Kinderen tot 12 jaar betalen geen toegang. 

 

All-Night Vigil”

Rachmaninov's “All-Night Vigil” is een a capella compositie voor gemengd koor. De eerste zes delen bevatten originele canonieke teksten van de vesperdienst. De overige negen delen, Metten, zijn eveneens bewerkingen van Russische gezangen.

 

Harmonie

“All-Night Vigil” wordt bejubeld als “het mooiste werk dat de componist ooit heeft geschreven” en “het schitterendste product van de Russisch-orthodoxe kerk”. Er zijn delen waarin het koor zingt in een vier-, vijf-, zes- en achtstemmige harmonie, in het zevende deel zelfs met elf verschillende stemmen. Die veelheid van stemmen voert de luisteraar door een breed scala van emoties.

 

Zie voor meer informatie de Kalender

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches - Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven