Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Personare zingt Rachmaninov

24 november 2022

 

Zondag 11 december zingt projectkoor Personare om 16.00 uur Rachmaninov in de Sint Laurentiuskerk in Ulvenhout. Kaarten kosten 20 euro voor volwassenen en 10 euro voor bezoekers van 12 - 18 jaar. Kinderen tot 12 jaar betalen geen toegang. 

 

All-Night Vigil”

Rachmaninov's “All-Night Vigil” is een a capella compositie voor gemengd koor. De eerste zes delen bevatten originele canonieke teksten van de vesperdienst. De overige negen delen, Metten, zijn eveneens bewerkingen van Russische gezangen.

 

Harmonie

“All-Night Vigil” wordt bejubeld als “het mooiste werk dat de componist ooit heeft geschreven” en “het schitterendste product van de Russisch-orthodoxe kerk”. Er zijn delen waarin het koor zingt in een vier-, vijf-, zes- en achtstemmige harmonie, in het zevende deel zelfs met elf verschillende stemmen. Die veelheid van stemmen voert de luisteraar door een breed scala van emoties.

 

Zie voor meer informatie de Kalender

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven