Een schitterend Mariabeeld

24 juli 2024     Tekst: Harm Scholten

MariabeeldDe Huberteskapel in Galder is weer klaar voor de toekomst. De wanden zijn gestukt en geschilderd en het Mariabeeld is in volle glorie gerestaureerd.

Brave Hendrik-taart

24 juli 2024     Ingezonden door Erna¬†- Tientjes Academie

Brave Hendrik taartJaren geleden kreeg ik van mijn (helaas inmiddels overleden) tuinbuurvrouw zes plantjes in mijn handen geduwd. “Hier” zei ze, “Brave hendrik!”

Kunstroute Ginneken is terug op 17 en 18 augustus

23 juli 2024     Ingezonden door: Ageeth Boermans

Kunstroute GinnekenNa een aantal jaar afwezigheid is de Kunstroute Ginneken in de wijk Ginneken weer terug!

Personare zingt Rachmaninov

24 november 2022

 

Zondag 11 december zingt projectkoor Personare om 16.00 uur Rachmaninov in de Sint Laurentiuskerk in Ulvenhout. Kaarten kosten 20 euro voor volwassenen en 10 euro voor bezoekers van 12 - 18 jaar. Kinderen tot 12 jaar betalen geen toegang. 

 

All-Night Vigil”

Rachmaninov's “All-Night Vigil” is een a capella compositie voor gemengd koor. De eerste zes delen bevatten originele canonieke teksten van de vesperdienst. De overige negen delen, Metten, zijn eveneens bewerkingen van Russische gezangen.

 

Harmonie

“All-Night Vigil” wordt bejubeld als “het mooiste werk dat de componist ooit heeft geschreven” en “het schitterendste product van de Russisch-orthodoxe kerk”. Er zijn delen waarin het koor zingt in een vier-, vijf-, zes- en achtstemmige harmonie, in het zevende deel zelfs met elf verschillende stemmen. Die veelheid van stemmen voert de luisteraar door een breed scala van emoties.

 

Zie voor meer informatie de Kalender

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven