Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Ken jij een jeugdheld?

07 september 2023     Tekst: Gemeente Breda

 

Doet jouw buurjongen aan vrijwilligerswerk? Zamelt je nichtje statiegeld in voor goede doelen? Of ken je een groepje vrienden dat wekelijks ouderen in de gemeente Breda gezelschap houdt? Het is weer zover; vanaf vandaag kun je een kandidaat-jeugdheld aanmelden via de website van de gemeente.

 

Aanmelden

Heb je al meteen iemand in gedachten? Kinderen of jongeren tot 18 jaar die zich hebben ingezet voor een ander of voor gemeente Breda kun je voordragen via de website. Dit kan tot 1 november. Hierna buigt de jury zich over de nominaties. Wie de Bredase jeugdhelden van 2023 zijn, maakt de gemeente bekend op 20 november: de internationale dag van de rechten van het kind. Burgemeester Paul Depla reikt op 25 november de jeugdlintjes uit op het stadhuis.

 

Lintje

Burgemeester Paul Depla: “Dit is alweer de zesde keer dat we Bredase jeugdhelden uitroepen. Ieder jaar hoor ik weer opvallende verhalen van jongeren die iets bijzonders hebben betekend voor anderen en voor de stad Breda. Het is natuurlijk super dat deze jongeren zich zo inzetten dus dat verdient aandacht en een lintje. Ik hoop dit jaar op veel nieuwe jeugdhelden. Dus ken jij iemand die wij in het zonnetje mogen zetten? Meld diegene aan.”

 

Meld Jeugdheld aan

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven