Uit het leven gegrepen: Warmtepomp

15 mei 2024     Tekst en foto's: Erna Smeekens

warmtepompOnze huizen in het Poststraatje zijn voorzien van warmtepompen. Ze moeten vervangen worden.

Terugblik inloopbijeenkomst Ulvenhoutse Bos

15 mei 2024     Tekst: Elske van de Klok-Schoenmakers

Logo gebiedsgerichte aanpakVoor welke uitdagingen staat het Ulvenhoutse Bos en wat zijn de mogelijke maatregelen hiervoor? Deze vragen stonden centraal bij de inloopbijeenkomst op 10 april in Koetshuis Anneville.

Sportcontrainer Pekhoeve

14 mei 2024     Tekst: Ingrid Bothe

logo gemeente BredaVan 16 mei tot 27 juni staat er een sportcontrainer bij de Pekhoeve.

 

Koningsdag 2024

29 april 2024     Tekst en foto's: Ingrid Bothe

Snuffelmarkt

 

Koningsdag 2024 dreigde even in het water te vallen, maar uiteindelijk werd het Pekhoeveterrein toch weer als vanouds het bruisend Oranjecentrum van ons dorp.

 

Versierde fietsentocht

 

Fietsen

De vlag moest door de regen worden gehesen zonder Harmonie 'Constantia'. Aan de optocht van de versierde fietsen, die een goed half uurtje werd uitgesteld tot de regen was opgehouden, kon de harmonie gelukkig wel een muzikale bijdrage leveren. Het werd daardoor weer een hele vrolijke, kleurige fietstocht door het dorp. 

 

Prijzen kinderspelen

 

Spelen

Na de prijsuitreiking voor de drie mooist versierde fietsen werd enthousiast meegedaan aan de kinderspelen op het grasveld bij de Pekhoeve. Zoals gebruikelijk waren deze weer ingedeeld op leeftijd, zodat er voor iedereen voldoende uitdaging was. Binnen stonden tafels vol speelgoed, waar de deelnemers na afloop iets mochten uitkiezen. De allerkleinsten konden binnen ondertussen lekker knutselen. En natuurlijk kregen alle kinderen een bonnetje voor het traditionele ijsje. 

 

Marktkraampje

 

Markt

's Middags veranderde het grasveld in een gezellige mini-snuffelmarkt waar kinderen vanaf groep 3 t/m 14 jaar zelfgemaakte en/of gebruikte spulletjes konden verkopen. Als je goed rondkeek, kon je daar voor een prikkie echte schatten scoren. Glunderende gezichten alom; vanwege de goede verkoop, de nieuwste aanwinst of een lekkere suikerspin. 

 

Suikerspin

 

Jeu-de-boules

Koningsdag in Ulvenhout zou natuurlijk geen Koningsdag zijn zonder het jaarlijkse jeu-de-boulestoernooi. Gezelligheid en sportiviteit stonden ook dit jaar weer voorop, maar met lekkere prijzen in het vooruitzicht was er ook wel degelijk sprake van enig fanatisme bij een aantal van de teams. Zowel deelnemers als toeschouwers genoten zichtbaar. Team Koninklijk Jong UVV'40 verloor vorig jaar in de finale van de Benjamins, maar versloeg dit jaar CV De Toekomst.

Net als vorig jaar was er ook aan de jeugd van 12 t/m 16 jaar gedacht. Zij hadden hun eigen jeu-de-boulestoernooi. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan... Team Tompoes eindigde als eerste. 

 

Jeu-de-boulestoernooi

 

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers, en met een beetje hulp van de weergoden, kunnen we weer terugkijken op een geslaagde en gezellige Koningsdag. 

 

Dodenherdenking

De organisatie gaat zich nu toeleggen op de laatste voorbereidingen voor  Dodenherdenking op zaterdag 4 mei. Het programma vind je hieronder.

Programma Dodenherdenking

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

30 mei DinerConcert Landgoed Ulvenhart met

30 mei DinerConcert Landgoed Ulvenhart DinerConcert met Matthieu Idmtal

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven