Wat zijn jouw woonwensen voor de toekomst?

10 oktober 2023     Tekst: Gemeente Breda

 

In het kader van de Woonvisie 2040 gaat de gemeente woonwensen van haar inwoners voor de toekomst inventariseren via persoonlijke gesprekken en een enquête.


Van studenten en starters tot senioren en statushouders: voor veel mensen is Breda aantrekkelijk om te wonen. Dat wil de gemeente Breda graag zo houden. Daarom maakt de gemeente een nieuwe woonvisie. Centrale vraag hierbij: hoe moet wonen in de toekomst eruitzien? Om antwoord te krijgen op deze vraag voert de gemeente gesprekken met veel verschillende partners in de stad, waaronder woningcorporaties, ontwikkelaars, wijk- en dorpsraden en andere partners op de woningmarkt. Én natuurlijk de inwoners van Breda. 

 

Op 11 en 25 oktober gaat wethouder Arjen van Drunen met de bakfiets de wijk in. Hij gaat onder andere in gesprek met bezoekers van de Zilverberk in Prinsenbeek en scholieren van de Zandbergschool. En sinds gisteren kunnen alle Bredanaars een enquête invullen via planbreda.nl.

 

Basisbehoefte

Arjen van Drunen, wethouder wonen: "Wonen is voor iedereen een basisbehoefte. Maar een huis is méér dan een dak met vier muren. Het is de plek waar je je veilig voelt, waar je herinneringen maakt en waar je mensen ontmoet. Wonen moet voor alle doelgroepen betaalbaar en beschikbaar zijn. Dat betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden in de nieuwe woonvisie. Daarover zijn we in gesprek met verschillende partners op de woningmarkt. En natuurlijk wil ik ook graag horen wat de inwoners van Breda belangrijk vinden als het gaat wonen. Zij zijn tenslotte de mensen voor wie we dit doen.”


Informatie ophalen bij onze inwoners

Iedere Bredanaar die woonideeën heeft voor de toekomst, kan meedenken. Dat kan tijdens de gesprekken in de stad op 11 oktober tussen 09.30 en 10.30 uur in de Zilverberk in Prinsenbeek. Van 11.00 tot 12.00 uur gaat de wethouder in gesprek met kinderen van de Zandbergschool.

Op 25 oktober van 13.30 tot 14.30 uur is de wethouder in Nieuwe Veste en van 15.00 tot 16.00 uur bij buurtpunt De Bezemsteel in Heksenwiel.


Enquête Woonvisie

Van 9 tot 29 oktober kunnen inwoners ook online hun ideeën geven over hoe wonen in Breda er in 2040 uit moet zien. Op www.planbreda.nl staan 10 stellingen waarop gereageerd kan worden met eens of oneens en een open vraag. Ook wordt de enquête verstuurd naar zo’n 6.000 leden van het digipanel. Alle informatie wordt bekeken en mogelijk meegenomen in de Woonvisie 2040.

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 

Dinerconcert op 10 dec bij Landgoed Ulvenhart

Dinerconcert op 10 dec bij Landgoed Ulvenhart

 


 

 


 

 

^ Naar boven