Onveilige paaltjes

02 augustus 2023     Tekst: Gemeente Breda

 

Kom jij in of rond Ulvenhout wel eens onveilige paaltjes tegen tijdens het fietsen? Meld dit dan bij de gemeente.

 

Veiliger

Ken jij ook iemand die met zijn trapper achter een paaltje bleef hangen of in het donker tegen een paaltje fietste? Erg vervelend, zeker omdat dit soort ongelukken voorkomen kunnen worden. Ongeveer 66% van de ongelukken op de fiets is eenzijdig. Hier willen we als gemeente iets aan doen, zodat fietsen door Breda weer een stukje veiliger wordt. En jouw hulp is nodig!

 

Help mee

Als inwoner van de gemeente Breda weet jij als geen ander hoe de verkeerssituatie is op de plekken waar jij vaak komt. Kom jij weleens een paaltje tegen op een fietspad dat daar volgens jou niet hoort? Of weet jij een locatie met een paaltje dat niet duidelijk is aangegeven? Meld dit dan in de BuitenBeter App of via breda.nl/melden. Je kunt meteen een foto toevoegen aan jouw melding. Wij gaan vervolgens kijken of dit paaltje inderdaad niet op de goede plek staat. Hier hebben we bepaalde richtlijnen voor. Als het kan, dan verwijderen wij het paaltje of maken we hem beter zichtbaar. Zo maken we Breda met zijn allen weer een stukje veiliger.

 

Paaltjes op fietspaden

Veel paaltjes zijn de afgelopen jaren geplaatst, omdat Bredanaars meldden dat auto’s over fietspaden reden. Er was toen nog niet veel bekend over de onveiligheid van paaltjes op fietspaden. Inmiddels weten we dat paaltjes plaatsen niet altijd de beste oplossing is. Daarom controleren we komende tijd alle 1.250 paaltjes die in Breda staan. De paaltjes waarvan wij weten dat ze daar niet horen te staan, halen we weg. Dit is een onderdeel van het Actieplan Fiets.

 

Terug Schrijf reactie

Reacties:

05 augustus 2023 - 14:13:22
Peet van Iersel

Teveel paaltjes en verveloos in fietspad "Gebuursdreef " tussen de Anneville-laan en Torendreef te Ulvenhout (vooral bij duisternis).

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 

Dinerconcert op 10 dec bij Landgoed Ulvenhart

Dinerconcert op 10 dec bij Landgoed Ulvenhart

 


 

 


 

 

^ Naar boven