Ben jij een Bruggenbouwer in je buurt?

27 januari 2023     Tekst: LSA bewoners / Kim Verweij

 

Namens het Oranje Fonds wil ik jullie attenderen op de Appeltjes van Oranje 2023* met als thema 'Bruggenbouwers in de buurt'. Het Oranje Fonds is op zoek naar succesvolle buurtinitiatieven die verschillen tussen buurtbewoners overbruggen en ze écht met elkaar verbinden. Initiatieven voor en door buurtbewoners, die contact stimuleren tussen buren die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten, bijvoorbeeld omdat hun leefwerelden niet overlappen.

*Jaarlijks worden drie Appeltjes van Oranje uitgereikt. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje dat is ontworpen en gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van € 25.000,=. Het geld kan vrij worden besteed binnen de doelstelling van de winnende initiatieven. (n.v.d.r.)

 

Bruggenbouwers

Jullie kunnen als buurtinitiatief in aanmerking komen voor deelname aan de Appeltjes van Oranje onder het thema Bruggenbouwers in de buurt als je tenminste aan de volgende drie criteria voldoet:
• Het is een buurtinitiatief voor en door bewoners.
• Het initiatief overbrugt verschillen tussen groepen buurtbewoners die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten.
• Het initiatief is niet eenmalig; is minstens twee jaar actief.

In dit achtergronddocument vind je de rest van de selectiecriteria voor de Appeltjes van Oranje.

 

Hoe doe je mee?

Om kans te maken op een Appeltje van Oranje, kan je jouw initiatief aanmelden via het voordrachtformulier op Mijn Oranje Fonds. Dit kan van 16 januari tot en met 24 februari.
Kom je zelf niet in aanmerking maar ken je een initiatief die wel mee zou kunnen doen? Geef het door via de tiplijn. Het buurtinitiatief wordt per mail geattendeerd de Appeltjes van Oranje.
Op www.oranjefonds.nl/appeltjes vind je meer informatie over het thema, aanmeldproces en antwoorden op veel gestelde vragen over de Appeltjes van Oranje.

 

Vragen?

Ik stuur dit bericht namens het Oranje Fonds. Neem bij vragen rechtstreeks contact met hen op via appeltjesvanoranje@oranjefonds.nl of stuur een bericht via de Facebookpagina.
Daarnaast vindt een aantal online spreekuren plaats waarin de adviseurs vragen over de werving beantwoorden.

 

Aanmelding vooraf is niet nodig. De linkjes hieronder geven direct toegang tot de online meeting.
27 jan 09:00 - 10:00 uur 
31 jan 19:00 - 20:00 uur 
• 07 feb 10:00 - 11:00 uur
15 feb 19:00 - 20:00 uur
20 feb 09:00 - 10:00 uur 
23 feb 09:00 - 10:00 uur

Succes!

 

Met vriendelijke groet,

Kim Verweij

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven