Bosuils Babykieltje

27 januari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe

Is er afgelopen jaar een Bosuiltje of Bosuilinneke in jouw gezin geboren?

Ben jij een Bruggenbouwer in je buurt?

27 januari 2023     Tekst: LSA bewoners / Kim Verweij

Van 16 januari tot en met 24 februari kun je bij het Oranjefonds initiatieven aanmelden voor een van de drie Appeltjes van Oranje.

Mijmeringen van Peer van 't Gatbroek: Sauwelen

26 januari 2023     Tekst: Piet Nuijten - Foto's: S.U.C. / Wim Venneman

10 en 11 februari a.s. wordt er weer gesauweld in Bosuilendorp. Peer van 't Gatbroek mijmert over hoe het ook alweer begon.

Carnaval komt eraan!

20 januari 2023     Tekst: S.U.C. / Ingrid Bothe - Foto's: Wim Venneman

S.U.C: Ut lôôpt hier op rollekes

 

 

Deelnemers aan de 30e Dorpsquiz weten het al: het programma voor Carnaval 2023 staat al aardig in de steigers. Hang jij zaterdag 11 februari ook de Bosuilse-vlag uit? Na twee jaar corona kunnen we eindelijk weer samen ouderwets Carnaval vieren met jong en oud. Met bekende, maar ook een aantal nieuwe elementen, zoals ’t Bosuils Cafeetje in de Pekhoeve.

 

Volwassenen

We gaan natuurlijk weer Sauwelen! Kaarten voor vrijdag 10 en zaterdag 11 februari gaan 4 februari om 15.11 uur bij de Flamingobar in de voorverkoop. Ga jij daarna 12 februari mee de Worst naar Clara brengen om haar om goed carnavalsweer te vragen?
De Bosuilen trappen vrijdagavond met hun bekende Blaosfestijn vijf dagen Carnaval in ons dorp muzikaal af. Hun Pre-Pensionadosbal op zaterdag in de Flamingobar is inmiddels een klassieker, net als het Uilenbal in de Pekhoeve diezelfde avond. Je kunt zo van het ene naar het andere feest!
Hoe zal de Bosuilse Optocht er de 20e uitzien? We gaan het zien. Jij toch ook? Kom je dan ook naar de Buitenparty bij de Pekhoeve? Nieuw voor alle Bosuilen!
Maandag de 21e nodigen we je uit voor een Bosuilse primeur: de Catwalk. Nieuwsgierig? Dan zien we je daar! En dan tot slot… Geen Carnavalsdinsdag zonder Natte Dinsdagmiddag! Een laatste kans om nog even helemaal uit je dak te gaan voor we ’s avonds afscheid nemen van Prins Nillus XVIII en zijn Raad.

 

 

Jeugd

Onze jeugd komt natuurlijk niets tekort met Carnaval. Op 10 februari mogen zij ’s middags al Sauwelen. De winnaar opent als gebruikelijk de Bosuilse Sauwelavonden.
17 februari openen we Carnaval officieel met de Rosmolen en de Klokkebei, met ter afsluiting een nieuw programmaonderdeel: de Schoolbelborrel. Alle kinderen én ouders zijn welkom. ’s Avonds is er de Jeugddisco en nu Carnaval goed begonnen is, is het elke dag feest in de Pekhoeve voor de jongere Bosuilen.
Op zaterdag de 18e is er het VLUG-bal. Het Dobbertjesbal op maandagmiddag 20 februari mag natuurlijk niet ontbreken in het programma. Nieuw is het Nondeduveltjesbal op dinsdag 21 februari. ‘s Avonds sluiten we met de Uilenverbranding het Bosuilse Carnaval af voor de jeugd en nemen we afscheid van onze Jeugdprins(es) en Jeugdraad.

 

Je ziet: Carnaval 2023 belooft wat!

 

Het voorlopige programma vind je op onze website. Houd deze en onze socials goed in de gaten voor het definitieve programma.

 

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 


 

 

^ Naar boven