Bredase Klimaatweek

26 oktober 2022     Tekst: Gemeente Breda / Wethouder Peter Bakker

 

Op verschillende locaties in de stad zijn er van 31 oktober tot en met 5 november allerlei leerzame én leuke activiteiten over energiezuinig wonen. Gemeente Breda heeft met provincie Noord-Brabant en BRES Breda een mooi programma gemaakt om Bredase inwoners te informeren en te inspireren. Van een workshop kleine energiebesparende maatregelen, een spreekuur over de energietoeslag tot een energiefestival op vrijdag 4 en 5 november op het Kasteelplein. De Greenhopper, het mobiele informatiecentrum, staat al vanaf 25 oktober op het Kasteelplein om tips en informatie te geven over het energiezuiniger maken van uw huis.

 

Programma Klimaatweek

Op maandag 31 oktober start de Klimaatweek met een energiemarkt, georganiseerd door BRES Breda bij Breepark. Op de andere dagen van de week zijn er verschillende activiteiten zoals een isolatiegesprek, een lezing over het verduurzamen van monumenten en een informatieavond voor Vereniging van Eigenaren. Als afsluiting van de Klimaatweek is er het tweedaagse Energiefestival.

 

Duurzame keuzes

De Brabant Doet WAT-stand van Provincie Noord-Brabant staat op het Kasteelplein met informatie over energiezuinig wonen en hoe aan de slag te gaan met duurzame keuzes. Een leuk en spannend onderdeel van het Energiefestival is de escapebus. Met acht personen kun je deelnemen en de duurzame code kraken.

 

Van harte welkom

Er is voor ieder wat wils. Kijk op www.bredadoetmee.nl/klimaatweek voor meer informatie. Daar kunt u zich ook aanmelden voor een van de activiteiten. 


Met vriendelijke groet,

 

Peter Bakker
Wethouder Klimaat en Energie
Gemeente Breda

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 

Dinerconcert op 10 dec bij Landgoed Ulvenhart

Dinerconcert op 10 dec bij Landgoed Ulvenhart

 


 

 


 

 

^ Naar boven