Dauwzwemmen

26 mei 2023     Tekst en foto: Laurin Heemskerk

 

Harmonie 'Constantia' gaat op Hemelvaartsdag altijd dauwtrappen naar Meersel-Dreef. Vorig jaar ging ik met twee anderen om 6 uur dauwzwemmen. Dat was wel heel vroeg! Dit jaar marcheerde de harmonie gelukkig pas rond kwart voor zeven langs mijn huis. Daar stonden wij al klaar voor een frisse ochtendduik in de Galderse meren. We zijn ze op de Strijbeekseweg nog langzaam gepasseerd. Daar konden we ze goed horen en ook naar ze zwaaien.


In Galder stonden er mensen met drankjes op een tafeltje. Deze bleken voor de leden van de harmonie te zijn. Alleen was er geen harmonie te bekennen. Een van ons komt uit Galder. Zij was wat later dan wij en had de harmonie wel gehoord voordat ze kwam zwemmen. Ze sprak haar verbazing uit dat zij ze niet gezien had. Normaal komen ze bijna pal langs haar huis. Dus echt een raadsel!


Rond 8 uur waren we uitgezwommen en uitgekletst. "Kom," dacht ik. "Laat ik nog even richting Meersel-Dreef rijden. Vorig jaar kon ik op de terugweg mijn kleindochter Frederieke en een jonge drummer in de auto mee terugnemen naar Ulvenhout. Vonden ze wel fijn; hoefden ze niet het hele stuk terug te lopen. Helaas trof ik ze dit jaar helemaal niet.

 

Jammer dat we ze niet zagen. We zijn voor niets doorgereden naar Meersel-Dreef. Frederieke appte dat ze daar om ongeveer 10.00 uur  waren. Om 12.00 uur waren ze weer terug in Ulvenhout.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven