Driebanden Kampioenschappen Ulvenhout: De eerste finales zijn gespeeld!

27 maart 2023     Tekst en foto's: Driebanden Commissie Ulvenhout / A. Kiet

Vrijdagavond 24 maart zijn de finales van de D-, B- en A-klasse gespeeld.

FIKS: Weten wat je wilt

27 maart 2023     Tekst: FIKS / Merel Verzeijden

Woensdag 29 maart aanstaande start het gratis FIKS-programma in Breda. Samen ontdekken jongeren wat ze willen, waar ze goed in zijn en wat ze liever niet doen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. 

Palmpasen in Ulvenhout

27 maart 2023     Tekst en foto: Werkgroep Gezinsvieringen Ulvenhout-Bavel / Jan Rops

De Werkgroep Gezinsvieringen Ulvenhout-Bavel organiseert ook dit jaar de welbekende Palmpasen gezinsviering met ezel Sila, en wel op zondag 2 april om 11 uur in de Laurentiuskerk in Ulvenhout. 1 april kun je zelf een Palmpasenstok maken.

Uitnodiging Scholenconcert dinsdagavond 21 maart

15 maart 2023     Tekst en foto: Harmonie 'Constantia' / Jan Rops


‘Blaasmuziek is cool’ is een initiatief van Harmonie ‘Constantia’. De harmonie werkt in het muziekproject nauw samen met beide Ulvenhoutse basisscholen, de Klokkebei en de Rosmolen, en met muziekschool de Nieuwe Veste.

 

Slotconcert

Op dinsdagavond 21 maart worden Blaasmuziek is cool en 123Speel afgesloten met een concert in de grote zaal van Jeugdland; aanvang 19.00 uur. Harmonie ‘Constantia’ en het leerlingenorkest 123Speel (groep 7) speelt, kinderen van groep 5 en 6 zingen en er is heel veel ruimte voor actief meedoen door alle aanwezigen. Iedereen is welkom (!), maar vooral de leerlingen van groep 5, 6 en 7 worden er met hun familieleden verwacht.

 

Blaasmuziek is cool

De kinderen van groep 5 maken kennis met blaasmuziek in het algemeen, met koperen en houten blaasinstrumenten, en met slagwerk. De lessen worden gegeven door gespecialiseerde docenten van muziekschool de Nieuwe Veste en door de leerkrachten zelf.
Zeer speciaal is de instrumentencarrousel op school, waarin de kinderen allerlei instrumenten zelf mogen uitproberen. In de vijf lessen leren de kinderen ook een aantal liedjes, die begeleid door de Harmonie tijdens het slotconcert op 21 maart worden uitgevoerd.

 

123Speel

Groep 7 van de Rosmolen is de afgelopen vier weken in groepjes zelf aan de slag gegaan met muziekinstrumenten. Onder begeleiding van docenten van de Nieuwe Veste en ‘buddies’ vanuit de harmonie hebben ze het  instrument van hun keuze leren bespelen. De instrumenten werden door de harmonie ter beschikking gesteld en mochten ook mee naar huis worden genomen. Het resultaat gaat u horen op 21 maart.


En dan… Samen Muziek Maken

Na het concert kunnen de kinderen achter in de zaal nogmaals een instrument uitproberen en zich vervolgens inschrijven voor negen weken groepslessen, die donderdags na schooltijd op school worden gegeven door de Nieuwe Veste. Doel van deze lessen is om de drempel om samen zelf muziek te maken heel laag te laten zijn. Door in groepsverband jouw favoriete houtblaas-, koperblaas- of slagwerkinstrument te ontdekken en te bespelen, worden deze lessen echt een feest. En een ander voordeel is dat de lessen hierdoor voor iedereen betaalbaar zijn.

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Paaslunch en -diner 09-04-2023- Landgoed Ulvenhart

Pasen 2023 - Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

^ Naar boven