Bosuils Babykieltje

27 januari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe

Is er afgelopen jaar een Bosuiltje of Bosuilinneke in jouw gezin geboren?

Ben jij een Bruggenbouwer in je buurt?

27 januari 2023     Tekst: LSA bewoners / Kim Verweij

Van 16 januari tot en met 24 februari kun je bij het Oranjefonds initiatieven aanmelden voor een van de drie Appeltjes van Oranje.

Mijmeringen van Peer van 't Gatbroek: Sauwelen

26 januari 2023     Tekst: Piet Nuijten - Foto's: S.U.C. / Wim Venneman

10 en 11 februari a.s. wordt er weer gesauweld in Bosuilendorp. Peer van 't Gatbroek mijmert over hoe het ook alweer begon.

30e Dorpsquiz Ulvenhout staat voor de deur

12 januari 2023     Tekst en foto: Remco Raats

 

Nog één dag ligt er tussen het moment van het ter perse gaan van dit artikel en de Dorpsquiz morgen, vrijdagavond 13 januari. Een ongeluksdag? Allesbehalve! Wat een geluk dat we (weer) op onze vertrouwde tweede vrijdag van januari samen mogen komen voor de traditionele oergezellige Dorpsquiz. Het is immers alweer 3 jaar geleden!

 

Als vanouds

In 2021 kwamen Ulvenhouters digitaal samen om de editie van dat jaar te spelen en in 2022 was de organisatie genoodzaakt de quiz pas in mei te houden. Nu zal vrijdagavond rond de klok van 19:30 uur weer een stoet van fietslichtjes zich door het donker een weg richting Jeugdland banen, samenkomend met mensen die, wellicht wijselijk, te voet komen. Wijselijk vanwege de gezellige nazit, óf vanwege het feit dat de parkeerplaats van Jeugdland een metamorfose ondergaat en daarom maar een beperkte capaciteit geniet.

 

Sterke basis

De formule van de quiz kan al heel wat jaartjes gezien worden als een huis: het fundament is een bekende combinatie van theorievragen over algemene zaken die in het nieuws waren, sport, Ulvenhoutse evenementen en noemenswaardigheden, maar ook basiskennis over geschiedenis, aardrijkskunde of een vleugje scheikunde.

 

Verrassende elementen

Bovenop dat fundament probeert de commissie het huis elk jaar van een nieuw likje verf te voorzien door te spelen met onderwerpen die aan bod komen in de bekende proefronde, snelle ronde, foto- en muziekronde. Wie had immers gedacht dat er ooit vragen gesteld zouden worden over de lantaarnpalen, speeltoestellen of drempels in het dorp? Of de vraag welke met groene kleurstof bewerkt groente er voorschoteld werd?

 

Ook dit jaar hoopt de commissie de 500 deelnemers weer te kunnen verrassen met wat ludieke vragen. Dit alles onder leiding van de presentatoren Ati Graaumans en Frank Husson, die zich, gesterkt door enkel wat spraakwater, door 130 vragen zullen moeten zien te worstelen.

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 


 

 

^ Naar boven