Bosuils Babykieltje

27 januari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe

Is er afgelopen jaar een Bosuiltje of Bosuilinneke in jouw gezin geboren?

Ben jij een Bruggenbouwer in je buurt?

27 januari 2023     Tekst: LSA bewoners / Kim Verweij

Van 16 januari tot en met 24 februari kun je bij het Oranjefonds initiatieven aanmelden voor een van de drie Appeltjes van Oranje.

Mijmeringen van Peer van 't Gatbroek: Sauwelen

26 januari 2023     Tekst: Piet Nuijten - Foto's: S.U.C. / Wim Venneman

10 en 11 februari a.s. wordt er weer gesauweld in Bosuilendorp. Peer van 't Gatbroek mijmert over hoe het ook alweer begon.

Oranjemiddag voor ouderen

09 januari 2023     Tekst en foto: Oranjevereniging Ulvenhout / Marka van Twist

 

Vrijdagmiddag 27 januari 2023 om 13.30 uur is het weer zover. Traditiegetrouw organiseert het bestuur van de Oranjevereniging Ulvenhout, rond de “echte” verjaardag van onze voormalige koningin, speciaal voor Ulvenhoutse ouderen weer de jaarlijkse feestmiddag in de Pekhoeve. U hoeft géén lid te zijn van de KBO Ulvenhout. Dankzij de financiële bijdrage van de Ulvenhoutse inwoners is het weer mogelijk deze middag gratis aan te bieden.

 

Gratis

De gratis toegangskaarten zijn vanaf 13 januari verkrijgbaar bij de receptie van Huize de Donk, en in de Pekhoeve bij de KBO Ulvenhout, van maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur. De zaal gaat open om 13.00 uur. Uiteraard staat de koffie of thee al voor u klaar, met iets lekkers erbij.

 

Kunst of Kliko?

Dit jaar hebben wij voor u gereserveerd: Cees Prinsen. Hij bezoekt ons met zijn programma 'Kunst of Kliko?' Cees is een uitmuntende verteller uit Hilvarenbeek; schrijver van heemkundige artikelen en bovenal specialist in historie en volksleven. Als rasechte Brabander kent hij het land erg goed en wordt hij in heel Nederland uitgenodigd. Aan de hand van voorwerpen vertelt Cees stap voor stap over goud- en zilvermerken, porselein, aardewerk, brons, tombak, bakeliet, beeldhouwwerk, glas en boeken. 

 

 

Interactief

Na de ontvangst met koffie of thee begint het optreden, dat tot de laatste minuut boeit. Voor de een zal het herkenning zijn, voor de ander helemaal nieuw. Leuk en interactief wordt het zeker. Kortom, het optreden 'Kunst of Kliko?'  is leerzaam én gezellig. In de pauze serveren wij een hapje en een drankje.

 

Gezellig

Oranjevereniging Ulvenhout probeert er ook dit jaar weer een gezellige middag van te maken. Genieten, ontspannen, lekker lachen en tussendoor ook nog gezellig wat bijkletsen. Zorg dat u snel de gratis toegangskaart gaat halen.

 

We zien u graag vrijdag 27 januari 2023 vanaf 13.00 uur in de Pekhoeve in Ulvenhout.

 

Tot dan,

 

Oranjevereniging Ulvenhout

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 


 

 

^ Naar boven