Bosuils Babykieltje

27 januari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe

Is er afgelopen jaar een Bosuiltje of Bosuilinneke in jouw gezin geboren?

Ben jij een Bruggenbouwer in je buurt?

27 januari 2023     Tekst: LSA bewoners / Kim Verweij

Van 16 januari tot en met 24 februari kun je bij het Oranjefonds initiatieven aanmelden voor een van de drie Appeltjes van Oranje.

Mijmeringen van Peer van 't Gatbroek: Sauwelen

26 januari 2023     Tekst: Piet Nuijten - Foto's: S.U.C. / Wim Venneman

10 en 11 februari a.s. wordt er weer gesauweld in Bosuilendorp. Peer van 't Gatbroek mijmert over hoe het ook alweer begon.

Curling bij Ulvenhout on Ice

22 december 2022     Tekst en foto: UVV'40 / Michael van Egeraat

 

Het was maandagvond 19 december. Buiten was het minus 7 graden. Vier jonge (!) mannen hulden zich in het groen-witte clubtenue van de plaatselijke voetbalvereniging om mee te doen aan de curlingcompetitie bij Ulvenhout on Ice.

 

Techniek

Voor deze vier mannen, die wel aardig met een voetbal of jeu-de-boules kunnen omgaan, was het wel even wennen. Want hoe gooi je een ‘steen’ over het ijs zo dicht mogelijk naar het ‘huis’ aan het eind van de baan zonder dat deze eruit vliegt? Dat valt vooralsnog niet mee. Maar een goede gladde ijsvloer, eenvoudige spelregels en een perfecte organisatie maken veel goed. Gewoon lekker curlen, waarbij het plezier voorop staat.

 

Volgorde

In tegenstelling tot bij jeu-de-boules moeten de twee teams van elk vier spelers om en om een steen gooien totdat alle acht stenen zijn gegooid. Maar hoe bepaal je dan de volgorde? Is dat J-M-A-T (vanwege privacy alleen voorletters), of T-J-A-M, of A-T-M-J, of …? Maar je kan net zo goed iets anders doen, want de kans is best groot dat de tegenpartij jouw eigen steen gewoon een stuk verplaatst. En dat tot hilariteit van iedereen; ook het publiek dat fanatiek langs de lijn stond. En na afloop natuurlijk even handen schudden voor de mooie partij (steeds 19 minuten) om daarna nog even wat te gaan drinken in de tent.

 

Kijken

Zin om een keer te kijken? Het toernooi vindt plaats van 19 december t/m vrijdag 7 januari (start 20.15 uur) met de finale op 8 januari. Het volledige programma is natuurlijk ook terug te vinden op de website van Ulvenhout on Ice. Ook zijn daar de andere programmaonderdelen terug te vinden. Maar volgens mij is het nu al een zekerheidje dat dit toernooi volgend jaar weer op het programma komt. Erg leuk dus.

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 


 

 

^ Naar boven