Bosuils Babykieltje

27 januari 2023     Tekst: Stichting Ulvenhouts Carnaval / Ingrid Bothe

Is er afgelopen jaar een Bosuiltje of Bosuilinneke in jouw gezin geboren?

Ben jij een Bruggenbouwer in je buurt?

27 januari 2023     Tekst: LSA bewoners / Kim Verweij

Van 16 januari tot en met 24 februari kun je bij het Oranjefonds initiatieven aanmelden voor een van de drie Appeltjes van Oranje.

Mijmeringen van Peer van 't Gatbroek: Sauwelen

26 januari 2023     Tekst: Piet Nuijten - Foto's: S.U.C. / Wim Venneman

10 en 11 februari a.s. wordt er weer gesauweld in Bosuilendorp. Peer van 't Gatbroek mijmert over hoe het ook alweer begon.

Pekhoeveterrein vuurwerkvrije zone

21 december 2022     Tekst: Gemeente BredaDit jaar zijn er in Breda 17 vuurwerkvrije zones aangewezen. In een vuurwerkvrije zone is vuurwerk afsteken niet toegestaan. Ook niet tijdens de jaarwisseling op 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. In Ulvenhout is het Pekhoeveterrein een vuurwerkvrije zone.

 

Vuurwerkvrije zones

Vuurwerkvrije zones zijn ingesteld om kwetsbare mensen, dieren en cultuur-historisch erfgoed te beschermen. Daarnaast is het mogelijk om met een vuurwerkverbod de risico’s voor het verstoren van de openbare orde en veiligheid terug te dringen. Er geldt geen algemeen vuurwerkverbod in Breda. Bekijk voor alle vuurwerkvrije zones de kaart. 

Kaart

 

Vrijwillige vuurwerkvrije zone

Aanmelden bij de gemeente voor een vrijwillige vuurwerkvrije zone was mogelijk tot en met 12 december 2022. U kunt nog altijd met buurtbewoners afspraken maken over vrijwillig vuurwerkvrij maken van een (deel van de) straat, maar melden bij de gemeente krijgt geen opvolging meer.

Een vrijwillige vuurwerkvrije zone is een zone (1 of meerdere straten) waar u samen bepaalt om geen vuurwerk af te steken tussen 31 december 18:00 uur en 1 januari 02:00 uur. In een vrijwillige vuurwerkvrije zone zorgen de bewoners er zelf voor dat medebewoners uit de straat zich houden aan de afspraak om geen vuurwerk af te steken.

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 


 

 

^ Naar boven