Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Reik mij de hand maakt doorstart

12 september 2022     Tekst: Frans Verheijen

In de omgeving van Meersel-Dreef en aan de ingang van het Mariapark heeft u ze misschien al gezien: de spandoeken met de tekst Reik mij de Hand, derde weekend van september. Zaterdag 17 september organiseert Reik mij de hand een sponsorloop voor kinderen uit Meersel-Dreef, Galder en Strijbeek. Zondag 18 september is er een gevarieerd programma.

 

Doorstart

Inderdaad, na een gedwongen pauze wegens corona van twee jaar maakt “Reik mij de hand” een doorstart met een nieuwe naam, een enthousiast nieuw bestuur en een nieuwe opzet, maar met hetzelfde doel als voorheen. De naam symboliseert al heel wat: de hand reiken doe je aan iemand met wie je je verbonden voelt, iemand die je ook wil helpen in moeilijke situaties, je steekt een handje toe. En de ondertitel toont aan dat het over de landsgrenzen heen gaat, zoals zo veel gebeurtenissen in Meersel-Dreef, Galder en Strijbeek, maar ook naar andere werelddelen: Afrika (Congo en Kenia), Midden-Amerika (Guatemala) en Azië (Pakistan).

 

Solidariteit

Solidariteit betekent dat je samen wilt optrekken, hier in België en Nederland en ook in de juist genoemde landen waar grote tekorten zijn. Niet alleen aan voorzieningen die hier heel normaal zijn, maar ook aan geld om deze tekorten op te lossen. Juist aan dat laatste wil Reik mij de hand graag meewerken om gelden in te zamelen om concrete projecten in eerdergenoemde landen te ondersteunen.

 

Sponsorloop

Zaterdag 17 september organiseert Reik mij de hand een sponsorloop voor kinderen uit Meersel-Dreef, Galder en Strijbeek. Vanaf half 10 kunnen zij zich aanmelden in speeltuin “De Zevenster” en vanaf 10.00 uur gaan ze lopen. Het traject laten we nog even als verrassing, maar het is zeker de moeite waard om mee te doen. En als je nu eens niet in Galder of Meersel-Dreef op school zit? Kom dan toch maar gerust.

 

Programma zondag

Op zondag 18 september treden vanaf 12.15 uur diverse muziekgezelschappen op en om 13.00 uur zullen o.a. vertegenwoordigers van de stad Hoogstraten en de gemeente Alphen-Chaam en ook pater Kenny een vlag hijsen. Ook is het dan mogelijk om pannenkoeken te eten, jezelf te laten tekenen en zijn er diverse andere kinderanimaties. Welke? Kom maar kijken en laat je verrassen!

In de kerk loopt een mooie power-point over de projecten die door ons gesteund worden en ook worden er de hele dag door loten verkocht voor een grote tombola met erg waardevolle prijzen, zoals een rondvlucht, een ballonvaart of een fiets. Op deze manier proberen we geld in te zamelen voor onze mooie doelen.

 

Sponsoren?

En mocht je behoefte hebben om onze activiteit te sponsoren, neem dan gerust contact op via reikmijdehand@gmail.com of benader iemand van het bestuur. Kortom: noteer de datum in je agenda en kom zeker langs. Niet alleen wij, maar ook velen in de derde wereld zijn je heel erg dankbaar.

 

 

Allen hartelijk welkom!

 

Frans Verheijen, voorzitter 

 

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven