Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Erik van Rijen en Rob Raats winnen Beekhoek jeu-de-boulestoernooi

05 september 2022     Tekst: Henk Raats - Foto's: Sven Adank en Henk Raats

 

Mooier had het 19e Beekhoek jeu-de-boulestoernooi niet kunnen verlopen. Een stralende, zonovergoten dag, spannende potten, gezellig sfeertje, en aan het eind een terechte winnaar. Het waren opnieuw Erik van Rijen en Rob Raats die rond 17.00 uur de wisselbeker, de Peer van ’t Gatbroektrofee, uit handen van de naamgever Piet Nuijten uitgereikt kregen.

 

Geen doel, maar middel

In een enerverende driesetter versloeg het koppel hun opponenten Bob en Paul Melisse. Na twee coronajaren zonder toernooi, nam dit jaar een record aantal doublettes deel. Maar liefst 50 teams, voornamelijk bestaande uit wijk- en oud wijkbewoners hadden zich voor dit traditionele gezelligheidstoernooi ingeschreven. En zoals mede-organisator Remco Raats het aan het eind van de finaledag verwoordde: ‘Het toernooi is niet het doel, maar het middel!’ En dat bleek die bewuste zaterdag wel.

 

 

Alles of niets

Buurtgenoten keuvelden er onder het genot van een hapje en een drankje lustig op los. En Remco bedankte in zijn slotwoordje alle deelnemers voor de manier waarop iedereen zijn partijtjes afgewerkt had. In de poulefase werden alle honderd te spelen wedstrijden ook daadwerkelijk gespeeld. Ook al hadden sommigen misschien geen kans meer op het bereiken van de knock-outfase, toch voldeed ieder aan zijn sportieve plicht. Uiteindelijk bleven de 10 poulewinnaars, aangevuld met zes als beste tweede geëindigde koppels, over om onderling uit te maken, wie zich één jaar lang bouleskampioen van de Beekhoek mag noemen. Dat betekent zeven potten: alles of niets. En zo werd er ook gespeeld.

 

 

Buurtfeest

Onder het motto ‘no guts, no glory’ werden de meest bizarre risico’s genomen. En helaas pakten die ook wel eens verkeerd uit. Maar feit blijft: risicovol spel, verhoogt in belangrijke mate de amusementswaarde. Leuk voor het publiek. De finaledag werd traditiegetrouw afgesloten met een gezellig buurtetentje. Een heuse friteswagen kwam het eind van de middag het feestelijk aangeklede grasveldje aan de Wiek oprijden. 120 buurtgenoten kletsten onder het genot van een lekkere hap en een koel drankje na over een alleszins geslaagd toernooi. En hier en daar werden al plannen gesmeed om het volgend jaar beter te kunnen presteren én de gedoodverfde winnaars Rob en Erik eindelijk eens pootje te kunnen lichten. Op naar 2023 waarin het 4e lustrum van het Beekhoek jeu-de-boulestoernooi gevierd gaat worden.

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven