Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Gouden ‘kamp’ weken op basisschool De Klokkebei

22 september 2022     Tekst: OBS De Klokkebei / Claudi Lugtenberg - Foto's: M. Oprins / C. van Gorp

De eerste weken na de zomervakantie zijn goud waard om een goede sfeer in de klas te creëren.

Nieuwe cursus kunstgeschiedenis bij KBO Ulvenhout

25 augustus 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

 

In september organiseert KBO Ulvenhout een nieuwe cursus kunstgeschiedenis in de Pekhoeve voor leden en niet-leden, getiteld ‘Kunst PLUS’. In drie bijeenkomsten gaat Tom Molenaars in op de invloed van kunst op ons als kijker. De bijeenkomsten zijn van 10.00 uur tot 12.00 uur. De eerste bijeenkomst is op 13 september. 

 

Zin van het leven

Zelf omschrijft kunsthistoricus en voormalig kunstondernemer Tom Molenaars de gedachtegang achter de cursus als volgt. Kunst = Leven, stelde de Duitse kunstenaar Joseph Beuys. Wat is de zin van het leven? = Wat is de zin van kunst? Het leven heeft geen zin, maar is evenmin zinloos. Je moet er niets mee, maar je kunt er wel wat mee. De zin van het leven = zin hebben in het leven. Kunst = Leven

 

Invloed kunst

Kunst PLUS wil de vraag onderzoeken welke invloed kunst op de kijker kan uitoefenen. Kan kunst onze blik op de wereld en ons leven veranderen, en ons bewustzijn verruimen? Kunst Plus Tom heeft voor deze cursus persoonlijk een selectie gemaakt uit lezingen die hij de afgelopen 30 jaar gegeven heeft. Hierin gaat hij dieper in op uiteenlopende onderwerpen. Kunst PLUS belicht daar een vijftal van.

13 september Les 1 – Transitie: naar een androgyne wereld 20 september. Les 2 – Oosterse wijsheid – Westerse kunst & Kunst en humor

27 september Les 3 – Kunst (van het) kijken & Magie van kleuren.

 

Aanmelden en meer info 

Aanmelden voor Kunst PLUS kan via deze link

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven