Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Bereikbaarheid Ulvenhout tijdens de Vuelta - Aanvulling

18 augustus 2022     Tekst: Jos van Etten - Foto: Ingrid Bothe

 

De kaart met ontsluitingen tijdens de Vuelta levert meer vragen dan antwoorden op. De gemeente heeft aanvullende informatie verstrekt.

 

Aanvulling 19 augustus 

In antwoord op vragen over bereikbaarheid naar aanleiding van de tekst van het artikel hieronder, heeft de gemeente de volgende informatie gegeven. "Bij een calamiteit is het altijd mogelijk voor nood- en hulpdiensten om in het afgesloten gebied te kunnen komen. Op de route zijn verschillende doorgangen voor nood- en hulpdiensten en binnen het peleton rijden twee ambulances mee. (...) De wegen worden voor 2,5 uur afgesloten. Om 12:55 komt het peleton langs en een uur eerder (11:55) komt de reclamakaravaan. De wegen zullen rond 11:15 worden afgesloten en rond 13:45 zullen de wegen weer vrij zijn."

 

In- en uitritten

Op zondag 21 augustus kunnen we tussen 08.30 en 14.30 uur het gebied blijkbaar alleen verlaten, en indien strikt noodzakelijk inrijden, via deze routes:

 

Uit:
• Wilheminaplein > Rouppe van der Voortlaan
• Weversdries > Annevillelaan
• Oude Beekhoek > Chaamseweg

 

In:
• Rouppe van der Voortlaan > Wilheminaplein
• Annevillelaan > Weversdries
• Chaamseweg > Oude Beekhoek

 

Onbegrijpelijk

Volgens mij gaat de Vuelta door de Dorpstraat, de Molenstraat en de Strijbeekseweg. Wat de in- en uitritten via het Wilhelminaplein, de Weversdries (ligt niet in de buurt van het parcours) en de Oude Beekhoek (dit is geen doorgaande weg, alleen voor fietsers) hiermee te maken hebben, snap ik niet. 

 

Afsluitingen

Alle inwoners die aan de Markdalkant wonen, kunnen blijkbaar vanaf 8.30 tot 14.30 uur Ulvenhout niet meer verlaten. Je zou verwachten dat aangegeven wordt dat die bijvoorbeeld via de rotondes aan de Dorpstraat over zouden kunnen steken onder begeleiding van verkeersregelaars! Waarom de weg afgesloten moet zijn vanaf 8.30 uur als de reclamekaravaan om 11 uur in Breda start, is mij een raadsel (doorkomst Ulvenhout reclamekaravaan 11.54 uur, officiële start renners Ulvenhout 12.54 uur). Overigens komt deze info van een premium artikel van BN DeStem.

 

Vragen

Zomaar wat vragen die bij me opkomen... Waar blijft de huis-aan-huisinformatie voor alle mensen die nu in het Markdal wonen en blijkbaar volgens dit kaartje het dorp niet uit kunnen? Wat is er geregeld voor calamiteiten bij de inwoners die bijvoorbeeld met spoed naar het ziekenhuis moeten of als mantelzorger moeten optreden? Zo zijn er nog wel wat te bedenken. 

 

Mijn conclusie is dat degene die dit kaartje heeft gemaakt Ulvenhout niet kent, of dit kaartje met eigen ideeën heeft gemaakt zonder uit te leggen wat de bedoeling hiervan is.

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven