Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

10 en 11 september Open Monumentendagen

31 augustus 2022     Tekst en foto's: Ingrid Bothe

 

Het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 september kunt u in heel Nederland weer gratis duizenden monumenten bezoeken. Het thema is dit jaar duurzaamheid. Ook Ulvenhout heeft cultureel erfgoed om trots op te zijn. 

 

 

Bent u bijvoorbeeld al eens bij heemkundemuseum Paulus van Daesdonck geweest? Heeft u de gerestaureerde boerderij De Pekhoeve wel eens van binnen gezien? Wilt u molen De Korenbloem in bedrijf zien? Of bent u nieuwsgierig naar de nieuwe bestemming van de Karkooi, op het Pekhoeveterrein? Dan zijn de Open Monumentendagen daar een goed moment voor.  

 

 

Ook de Laurentiuskerk in Ulvenhout doet mee aan de Open Monumentendagen. De kerk is 10 en 11 september van 10.00 - 16.00 uur geopend. Bij verschillende beelden, ramen, schilderijen en attributen komen bordjes te staan met de nodige uitleg. In de kerk bevindt zich ook een uniek Van Pethegem-orgel uit 1803.

 

 

De Korenbloem is in elk geval 10 september open, zoals iedere zaterdag trouwens.

 

Kijk hier voor meer informatie over Boerderij De Pekhoeve, de Karkooi en heemkundemuseum Paulus van Daesdonck en hun programma voor de Open Monumentendagen.  

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven