Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Gouden ‘kamp’ weken op basisschool De Klokkebei

22 september 2022     Tekst: OBS De Klokkebei / Claudi Lugtenberg - Foto's: M. Oprins / C. van Gorp

De eerste weken na de zomervakantie zijn goud waard om een goede sfeer in de klas te creëren.

Informatie voor bewoners aan parcours Vuelta

16 augustus 2022     Tekst: Gemeente Breda - Foto: Ingrid Bothe

 

La Vuelta Holanda (de Ronde van Spanje) is een internationaal wielerevenement dat op 19, 20 en 21 augustus naar Nederland komt. La Vuelta Holanda start vrijdag 19 augustus in Utrecht en doet zaterdag 20 augustus 's-Hertogenbosch aan. Op zondag 21 augustus start en finisht het peleton in Breda.

 

Feest

De renners fietsen een schitterende etappe door Breda en het West-Brabantse landschap vol wielerhistorie. Naast een dag met veel wielerspektakel is er het hele weekend volop feest op de Plazas Fiestas. Van Spaanse muziek tot optredens van dj’s, leuke acts en mooie exposities. De etappe is op grote schermen te volgen op de Plazas.

 

Veiligheid

Er komt heel wat bij kijken om een mooi en veilig parcours in Breda voor te bereiden. Begin augustus zijn die voorbereidingen gestart. Denk daarbij aan het verwijderen van drempels, het klaarzetten van de hekwerken of de borden voor de omleidingen. De gemeente en de Vuelta-organisatie doen er alles aan om de stad zo goed mogelijk bereikbaar te houden en om ieders veiligheid te kunnen garanderen.

 

Vertrek 

De derde etappe van La Vuelta Holanda start vanaf de binnenstad bij het Kasteel van Breda om 12.10 uur. Met de fiets aan de hand gaan de renners door de Grote Kerk en vervolgen de etappe via het Kerkplein. De eerste 10 kilometer fietsen de renners met een lage snelheid achter de koersdirecteur door de stad. Na tien kilometer langs de buitensingels en Bredase wegen verlaat het peloton de stad via de Strijbeekseweg (Ulvenhout). Het gehele parcours is toegankelijk voor het publiek. Kom de renners dus vooral aanmoedigen!

 

Aankomst

Na ongeveer 190 kilometer via onder andere St. Willebrord, Alphen-Chaam en Hoogerheide komen de renners weer terug naar Breda. Ze komen aan de westzijde van de stad binnen, via de Sprundelsebaan. De derde etappe eindigt tussen 17.00-17.30 uur op de Claudius Prinsenlaan ter hoogte van het stadskantoor. Een overzicht van de straatnamen waar de etappe passeert, inclusief geplande doorkomststijden, vindt u op www.breda.nl/vuelta*. 

* De officiële start in Ulvenhout bij de rotonde bij de Rouppe van der Voortlaan is om 12.54 uur, red.  

 

Parkeerverbod langs het parcours

Om de veiligheid van de renners en het publiek te kunnen garanderen, is het niet mogelijk te parkeren langs het parcours van zaterdag 20 augustus 18.00 uur tot en met zondag 21 augustus 23.00 uur. Vanaf zaterdag 20 augustus 18.00 uur wordt het gehele parcours gereinigd. Er geldt vanaf dat moment een parkeerverbod met een wegsleepregeling. U wordt vriendelijk verzocht uw auto elders te parkeren: dit kan op een locatie buiten het parcours of bij u in de buurt.

 

Plazas Fiestas

De horecaondernemers van Breda bieden een zomers en Spaans programma op maar liefst acht pleinen: Haven, Havermarkt, Kerkplein, Park Valkenberg, Brack. Vanaf vrijdag 19 augustus tot en met zondag 21 augustus is er op de verschillende pleinen allerlei entertainment vanaf 11.00 uur. Op vrijdag 19 augustus en zaterdag 20 augustus is de eindtijd om 01.00 uur voor de festiviteiten aan de Haven, Havermarkt en Kerkplein. Op zondag komen daar nog de Plazas Koolwijkpark, Chasséveld en Ulvenhout (ter hoogte van 't Nippeltje, red.) bij. Die dag duren de festiviteiten tot 23.00 uur.

 

Prado, koerstrui en kinderrace

Ook zijn gedurende het weekend in Park Valkenberg de reproducties van topstukken over de Spaans-Bredase historie uit het Prado-museum Madrid nog te bewonderen. En de Grote Kerk heeft een prachtige expositie ‘Koerstrui in de kerk’. Op zondag ook te bezoeken ná doorkomst van de wielrenners. Kinderen van 2 tot en met 12 jaar kunnen op zondag vanaf 13.00 uur inschrijven voor de Dikke Banden Race aan Claudius Prinsenlaan 14 of via www.ready2race.nl.

 

Breda bezoeken tijdens La Vuelta

Bezoekers van het event kunnen per openbaar vervoer of op de fiets naar de stad te komen. Er zijn pop-up fietsenstallingen nabij de start- en finishlocatie. De autobezoeker kan gebruikmaken van een parkeer- en pendelservice vanaf het NAC-stadion. Mensen met een beperking kunnen op speciale locaties de etappe volgen. De exacte locaties en tijden staan op de website van de gemeente.

 

Informatie

Actuele informatie over de activiteiten, evenementen, bereikbaarheid en parkeren staat op www.breda.nl/vuelta en op www.lavueltaholanda.com. Het volledige parcours van zondag 21 augustus in Breda en de regio-gemeenten staat op de website van La Vuelta Holanda

 

Heeft u andere vragen? Ga naar www.breda.nl of neem contact op via www.breda.nl/contact, WhatsApp 06-46 66 26 66, twitter @breda, facebook Gemeente Breda of bel 14 076. 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven