Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

KBO Ulvenhout: vraag op tijd energie- en andere toeslagen aan!

12 augustus 2022     Tekst: KBO Ulvenhout

 

Komt u in aanmerking voor energietoeslag? Vraag die dan uiterlijk 15 november aan! Uw huur- en zorgtoeslag moet u zelfs al voor 1 september aanvragen.

 

Energietoeslag

Veel mensen komen in de knel door de hoge energieprijzen. Daarom heeft het kabinet besloten in 2022 een eenmalige energietoeslag van € 800,- te geven aan ongeveer 800.000 huishoudens met een laag inkomen.

 

In Breda geldt dit voor huishoudens met een inkomen tot 120% van de geldende bijstandsnorm of tot 120% van de AOW-norm. Het gaat daarbij om het inkomen van de aanvrager en zijn/haar eventuele partner. Huur- en zorgtoeslagen tellen niet mee voor het inkomen.

 

Aanvragen t/m 15 november

Inwoners met een bijstands-, IOAW-, IOAZ- of Bbz-uitkering zijn bij de gemeente bekend. Zij ontvangen in het 2e kwartaal automatisch de toeslag van € 800. Gepensioneerden met AOW moeten, net als bijvoorbeeld ZPP'ers, zelf een aanvraag voor energietoeslag indienen.

 

Denkt u hiervoor in aanmerking te komen? Op de website van de gemeente staat aan welke voorwaarden u moet voldoen. Kijk op www.breda.nl/energietoeslag. Daar vindt u ook een aanvraagformulier, dat u tot en met 15 november kunt invullen en insturen. Dat kost u niets. Wie weet?

 

Verhoging

Het kabinet verhoogt het richtbedrag van € 800,- naar € 1.300,-. De gemeente ontvangt pas in het najaar het geld van het kabinet en kan daarna de extra € 500,- gaan uitkeren. Tot dat moment blijft de energietoeslag € 800,-. De verhoging wordt in het najaar automatisch uitbetaald aan uitkeringsgerechtigden en iedereen van wie de aanvraag voor de toeslag is goedgekeurd.

 

Overige toeslagen

Het ontvangen van energietoeslag heeft geen gevolgen voor uw huur- en zorgtoeslag. Heeft u recht op een van die toeslagen? Vraag die dan voor 1 september aan.

 

KBO Ulvenhout helpt

Heeft u hulp nodig bij het het aanvragen van energietoeslag? Laat ons dat dan weten. Dit geldt ook voor 55-plussers die geen lid van KBO Ulvenhout zijn. Wij hebben vrijwilligers die helpen bij het invullen van de belastingopgaaf. Zij kunnen ook helpen bij andere vragen, over bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag.Het aanvraagformulier voor energietoeslag staat op onze website http://kbo.ulvenhout.com.

 

Mieke Vos
Secretariaat KBO Ulvenhout

kboulvenhout@gmail.com
06-13101852

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven