Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Molen De Korenbloem ook in de vakantie te bezichtigen

11 augustus 2022     Tekst en foto: Ingrid Bothe

 

Ulvenhout zou Ulvenhout niet zijn zonder molen De Korenbloem; een beeldbepalend element in ons dorp. Wist je dat je de molen ook in de zomervakantie elke zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur kunt bezoeken? Een unieke gelegenheid om een werkende molen in bedrijf te zien. Voor de ingang moet je even achterom lopen, via de Vang (tussen nummers 8 en 10).

 

Erfgoed

De stenen molen De Korenbloem staat al sinds 1909 op de huidige locatie aan de Molenstraat. Zijn houten voorganger werd in 1835 van Strijbeek naar Ulvenhout verplaatst, maar brandde 6 maart 1909 helaas af. 

In Nederland staan in totaal ruim 1100 molens. Sinds de negentiende eeuw zijn vele hiervan buiten gebruik, waardoor de kennis van het werken met molens verloren dreigde te gaan. Tegenwoordig kunnen gelukkig dankzij zo’n vijftig beroeps- en honderden vrijwillige molenaars de wind- en watermolens in Nederland weer draaien. Het molenaarsambt staat sinds 7 december 2017 op de Representatieve Lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid bij UNESCO.

 

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven