Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

'Naar de kermis' bij heemkundemuseum Paulus van Daesdonck

09 augustus 2022     Tekst: Ingrid Bothe - Foto's: Ivane Turzanski

 

Zaterdag 27 t/m dinsdag 30 augustus strijkt de kermis eindelijk weer neer op het Pekhoeveterrein. Wil je alvast in de stemming komen, of juist nagenieten als de kermis voorbij is? Bezoek dan voor eind oktober de gratis tentoonstelling 'Naar de kermis' in heemkundemuseum Paulus van Daesdonck aan de Pennendijk 1 in Ulvenhout.


Naar de kermis

De tentoonstelling 'Naar de kermis' werd 19 juni geopend. De expositie bevat onder andere unieke kermisfoto’s vanaf ca. 1930 uit de zes dorpen van ons heem. Verder is er een prachtige minikermis te zien, gebouwd door Bredanaar Arie van Heerden, met onder meer een miniatuur stoomcarrousel, draaimolen en zweefmolen. Ook de vaste collectie van het heemkundemuseum is overigens de moeite van het bekijken waard. Die vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en diverse interieurs in het museumpand uit 1903 het verhaal van het leven in de vorige eeuw.

 

 

Laatste kans

'Naar de kermis' wordt eind oktober afgebroken. Tot dan is de tentoonstelling elke woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur te bezichtigen. Daarnaast is Paulus van Daesdonck in augustus zondag de 21e en de 28e, kermiszondag, van 14.00 - 16.00 uur geopend. Bekijk voor overige openstellingen buiten de vaste woensdagmiddag de agenda van Paulus van Daesdonck. Voor september zijn dat tot nu toe zondag 4 september van 14.00 - 16.00 uur en het weekend van de Nationale Monumentendagen, op zaterdag 10 en zondag 11 september, van 11.00 -17.00 uur. 


Fotowedstrijd

Paulus van Daesdonck organiseert een fotowedstrijd in verband met de volgende expositie. Op de website van de heemkundekring staan oude foto's van wegen of paden in ons heem. Weet je waar de foto's gemaakt zijn? En kun je dezelfde foto's anno 2022 maken vanuit dezelfde positie? Het doel is om de expositie op te luisteren met combinaties van oude foto's en de meest nauwkeurige nieuwe versies daarvan.
Heb je zelf oude foto's die als uitdaging voor de fotowedstrijd kunnen dienen? Dan ontvangt de heemkundekring daar graag een scan van. Geschikte foto's worden op de website bij de foto’s uit de eigen collectie van Paulus van Daesdonck geplaatst.
Je kunt je oude en nieuwe foto's sturen naar: info@paulusvandaesdonck.nl.

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven