Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Meer dan 200 kinderen vieren deze zomer feest tijdens het Ulvenhouts Kinderfestival

08 juli 2022

 

Op 27, 28 en 29 juli vindt de eerste editie van het Ulvenhouts Kinderfestival, UK plaats. Het 3-daagse kinderfestival is een initiatief van Ulvenhout Leeft en exclusief voor alle basisschoolleerlingen (groep 1 t/m 8) in Ulvenhout.

 

Grote opkomst

UK is met groot enthousiasme ontvangen, ruim 200 kinderen gaan naar UK deze zomer. Een geweldig aantal waar de organisatie met recht trots op is. Het initiatief voor UK startte ruim twee jaar geleden, maar moest door Corona worden uitgesteld. Deze zomer is het dan eindelijk zo ver. De organisatie van het festival wordt gedaan door vrijwilligers en zij hebben een geweldig programma voor alle kinderen opgezet. De festivalactiviteiten zijn sociaal, educatief, speels en cultureel van aard.

 

Locatie

UK wordt gehouden op het terrein van de Handboogsportvereniging bij Jeugdland. De grasvelden van HBSV Alliance d’Amitié worden omgetoverd tot één groot feestterrein.

 

Thema: Reizen door de tijd

Dit jaar reizen de kinderen door de tijd; ze blikken terug naar het verleden, beleven avonturen in het heden en gaan op reis naar de toekomst.

 

Voorpret

Hoewel het UK nieuw is, hebben de kinderen in Ulvenhout al op verschillende manier kennis gemaakt met het nieuwe festival. Zo is er o.a. een eigen website ulvenhoutskinderfestival.nl gelanceerd waarop alles over het kinderfestival te lezen is en kan men UK volgen op Instagram en Facebook.

 

Er zijn posters en flyers verspreid en voor de kick-of zijn er festivalarmbandjes uitgedeeld aan kinderen. Op Valentijnsdag vloog er zelfs een eigen UK 'postduif' uit om post rond te brengen in Ulvenhout en met Pasen konden kinderen Paashaas schieten bij de Pekhoeve. Nu de maand juli is begonnen, tellen we de komende weken af naar 27 juli!

 

Wil je ook meegenieten?

Dat kan door een handje mee te helpen!

Het plezier van kinderen staat voorop bij Ulvenhouts Kinderfestival. Hoewel de organisatie al is begonnen met het aftellen naar de zomer, kan zij wat extra hulp goed gebruiken! Of je nu een ouder bent van een basisschoolleerling, middelbare scholier of student, opa of oma, vriend of vriendin… (woonachtig in Ulvenhout én minimaal 14 jaar) Alle hulp is van harte welkom!

 

Heb jij wel zin in een feestje en lijkt het je leuk om te helpen?
Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@ulvenhoutskinderfestival.nl 

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven